Skip to main content

βιογραφικο

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΕΛΛΗΣ
 • Χειρουργός Ουρολόγος - Ανδρολόγος
 • Τακτικός Καθηγητής Ουρολογίας ΕΚΠΑ
 • Fellow of the European Board of Urology
 • Γενικός Γραμματέας ΕΟΕ

Ο Χειρουργός Ουρολόγος Αθανάσιος (Θάνος) Δελλής, γεννήθηκε το 1971 στον Χολαργό Αττικής. Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του στους Σοφάδες Καρδίτσας απ’ όπου αποφοίτησε με «Άριστα», εισήχθη μετά από Πανελλήνιες εξετάσεις στο Ιατρικό Τμήμα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), απ’ όπου αποφοίτησε με «Λίαν Καλώς».

Ειδικεύθηκε στη Χειρουργική Ουρολογία στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και το 2005 ύστερα από εξετάσεις απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας της Ουρολογίας. Το 2006 έγινε μετά από εξετάσεις Fellow of the European Board of Urology (FEBU). Το 2007 παρουσίασε τη διδακτορική του διατριβή, η οποία αξιολογήθηκε με βαθμό «Άριστα». Το 2009 μετεκπαιδεύτηκε στην Ενδοουρολογία και Λαπαροσκοπική Ουρολογία Ανώτερου Ουροποιητικού και τις εφαρμογές Laser στο Bristol Urological Institute, στο Μπρίστολ της Μεγ. Βρεττανίας.

Από το 2005 έως το 2012 εργάστηκε ως Επιμελητής στην Ουρολογική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, ως Υπεύθυνος στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών όπως και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του ίδιου Νοσοκομείου, αποκομίζοντας μεγάλη εμπειρία.

Το 2012 εκλέχθηκε Λέκτορας Ουρολογίας, το 2015 Επίκουρος Καθηγητής και το 2019 Αναπληρωτής Καθηγητής Ουρολογίας και εργάζεται στο Αρεταίειο Νοσοκομείο. Από το 2017 έχει την Επιστημονική Υπευθυνότητα του Ουρολογικού Τμήματος στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο.

Από τον Ιανουάριο του 2021, είναι ο εκλεγμένος Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας (ΕΟΕ) και από τον Σεπτέμβριο του 2021, είναι ο Αντιπρόεδρος του Τμήματος Ενδοουρολογίας της ΕΟΕ. Από το 2017, είναι ο Εθνικός Αντιπρόσωπος στην Société Internationale d’ Urologie (SIU). Από τον Μάιο του 2021, είναι Μέλος της Εθνικής Αρχής για την Ιατρικά Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή (ΕΑΙΥΑ) ενώ από τον Ιούνιο του 2022, αποτελεί Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ανωτάτου Υγειονομικού Συμβουλίου (ΑΥΣ).

Από τον Ιανουάριο του 2023 έχει εκλεγεί ομόφωνα σε Τακτικό Καθηγητή Ουρολογίας Ε.Κ.Π.Α.

Έχει συγγράψει πολυάριθμες (πλέον των 100) ερευνητικές εργασίες σε ξενόγλωσσα κυρίως επιστημονικά περιοδικά, με υψηλή διεθνή απήχηση. Έχει διακριθεί με την 1η θέση στον Ελληνικό Κλάδο των εξετάσεων για το Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Ουρολόγων (FEBU) και έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε πολυάριθμα (πλέον των 100) ελληνικά και ξένα συνέδρια σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

Διδακτική εμπειρία

 • Διδασκαλία μαθημάτων Χειρουργικών και Ουρολογικών Επειγόντων στη ΜΕΘ του ΝΝΑ, 2000-2004.
 • Εκπαίδευση των 5ετών φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Ουρολογία (Α’ Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική, Λαϊκό Νοσοκομείο. Δντής: Καθηγητής Κ. Α. Κωνσταντινίδης).
 • Ουρολογία, «Επείγοντα στο Πολεμικό Πλοίο», 13ο Σεμινάριο Ναυτικής Ιατρικής, ΝΝΑ, Μάιος 2009.
 • Ουρολογία, «Επείγοντα στο Πολεμικό Πλοίο», 14ο Σεμινάριο Ναυτικής Ιατρικής, ΝΝΑ, Μάιος 2010.
 • Υπεύθυνος 14ου Σεμιναρίου Ναυτικής Ιατρικής, ΝΝΑ, Μάιος 2010.
 • Ουρολογία, «Επείγοντα στο Πολεμικό Πλοίο», 15ο Σεμινάριο Ναυτικής Ιατρικής, ΝΝΑ, Μάιος 2011.
 • Υπεύθυνος 15ου Σεμιναρίου Ναυτικής Ιατρικής, ΝΝΑ, Μάιος 2011.
 • Εκπαίδευση των 4ετών και 6ετών φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Ουρολογία (Β΄ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική, Αρεταίειο Νοσοκομείο).
 • Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής κύκλου Διαδραστικών Μαθημάτων ΕΕΟΟΓΕΚ 2014-2015.
 • Διδασκαλία του μαθήματος «Όγκοι όρχεως» στην Ενότητα Καρκίνος Ουροποιητικού (ΔΜ:3) στο ΠΜΣ «Χειρουγική Ογκολογία» του ΕΚΠΑ, 2017.

Επιβλέπον μέλος στην εκπόνηση διατριβών: 5


ΚΛΙΝΙΚΟ ΕΡΓΟ

 • 2000: Ειδίκευση στην Γενική Χειρουργική στην Β’ Χειρουργική Κλινική του Ν.Ν.Α. (Δντής: Πλοίαρχος (ΥΙ) Γ. Νούσης ΠΝ).
 • 2001 – 2005: Παράλληλη εκπαίδευση ως Βοηθός Υπεύθυνος στην Μ.Ε.Θ. του Ν.Ν.Α. (Δντής: Πλωτάρχης (ΥΙ) Β. Μπέκος ΠΝ).
 • 2001 – 2002: Ειδίκευση στην Χειρουργική Ουρολογία στην Ουρολογική Κλινική του Ν.Ν.Α. (Δντής: Πλοίαρχος (ΥΙ) Σ. Αθανασιάδης ΠΝ).
 • 2004: Ειδίκευση στην Παιδοουρολογία στην Παιδοουρολογική Κλινική του ΠΓΝΑ Παίδων – Αγία Σοφία (Δντής: Αμ. Επ. Καθηγητής Φ. Ανδρουλακάκης).
 • 2002 - 2005: Ειδίκευση στην Χειρουργική Ουρολογία στην Β’ Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική του Σισμανογλείου Π.Γ.Ν.Α. (Δντής: Αν. Καθηγητής Ι. Καστριώτης).
 • 2005 – 2012: Υπεύθυνος Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών
 • 2005 – 2012: Επιμελητής Ουρολογικής Κλινικής Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.
 • 2009: Clinical fellow (Honorary status) στο Bristol Urological Institute (Director: Prof. P. Abrams, Medical Director: F. X. Keeley Jr.).
 • 2012 – 2015: Λέκτορας Ουρολογίας μετά από εκλογή, Β’ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική, Αρεταίειο Νοσοκομείο.
 • 2015 – Σήμερα: Επίκουρος Καθηγητής Ουρολογίας μετά από εκλογή, Β’ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική, Αρεταίειο Νοσοκομείο.

Αναλυτικότερα:
Μετά την ολοκλήρωση των προπτυχιακών μου σπουδών στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της φοίτησής μου στην Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και την τέλεση της υπηρεσίας υπαίθρου ως Ιατρός της Φ/Γ (φρεγάτα) ΕΛΛΗ και ως Διευθυντής του Ναυτικού Θεραπευτηρίου του ΚΕ ΠΟΡΟΣ, ξεκίνησα την χειρουργική μου εκπαίδευση στην Β’ Χειρουργική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Κατά τον ένα χρόνο παραμονής μου στην ανωτέρω κλινική εκπαιδεύτηκα στην αντιμετώπιση επειγόντων χειρουργικών περιστατικών συμπεριλαμβανομένων και περιστατικών τραύματος. Επίσης συμμετείχα ενεργά και πραγματοποίησα ένα μεγάλο αριθμό επεμβάσεων, οι οποίες αφορούσαν ευρύ πεδίο της γενικής χειρουργικής, κυρίως χειρουργική των έξω γεννητικών οργάνων και χειρουργική του πεπτικού συστήματος. Την ίδια χρονική περίοδο έγινα πτυχιούχος του ACLS (Εξειδικευμένη Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση) και εν συνεχεία του ATLS (Εξειδικευμένη Αντιμετώπιση Τραύματος).

Η ενασχόλησή μου με ουρολογικούς ασθενείς ξεκίνησε το 2001 στην Ουρολογική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Συμμετείχα στις κλινικές, χειρουργικές, επιστημονικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Κλινικής, καθώς και στη λειτουργία των τακτικών και επειγόντων εξωτερικών ιατρείων, ενώ παράλληλα ξεκίνησα την ενασχόλησή μου με την αντιμετώπιση πολύπλοκων διαγνωστικών και θεραπευτικών προβλημάτων με την εκπαίδευσή μου στη ΜΕΘ του ΝΝΑ, όπου παρέμεινα επί 4ετία, όπου εκτελούσα και εφημερείες.

Κατόπιν, ξεκίνησα την ειδικότητα της Ουρολογίας στην Β΄ Ουρολογική κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών η οποία εδράζεται στο ΠΓΝ Σισμανόγλειο (πιστοποιημένο κέντρο εκπαίδευσης από το European Board of Urology κατά το παραπάνω διάστημα), όπου και εργάστηκα από το 2002 έως το 2005. Στην ανωτέρω κλινική εκπαιδεύτηκα σε όλο το φάσμα των επεμβάσεων της σύγχρονης Ουρολογίας συμπεριλαμβανομένων προχωρημένων τεχνικών ενδοουρολογίας (όπως η ουρητηροσκόπηση και η διαδερμική νεφρολιθοτριψία) και μεγάλων επανορθωτικών επεμβάσεων της ειδικότητάς μας (όπως η ριζική προστατεκτομή, η ριζική κυστεκτομή και η ανάπτυξη ορθότοπων ειλεοκύστεων). Συμμετείχα ενεργά σε πληθώρα επεμβάσεων ενώ τέλεσα σαν 1ος χειρουργός ικανό αριθμό από αυτές. Παράλληλα με την εγχειρητική εκπαίδευσή μου είχα την ευκαιρία να αντιμετωπίσω διαγνωστικά και θεραπευτικά προβλήματα μεγάλου αριθμού oυρολογικών αρρώστων που νοσηλεύτηκαν στην Ουρολογική Κλινική του Σισμανογλείου. Επίσης εκπαιδεύτηκα επί ικανού αριθμού αρρώστων στο διαγνωστικό και επεμβατικό, διακοιλιακό αλλά και διορθικό υπερηχογράφημα του ανώτερου και κατώτερου ουροποιητικού. Τέλεσα μεγάλο αριθμό ουροδυναμικών μελετών στο οργανωμένο εργαστήριο της κλινικής. Παράλληλα συμμετείχα ενεργά στην εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της μετεκπαίδευσής μου, εργάστηκα στο Bristol Urological Institute, ως Clinical Fellow (Honorary Status). Συμμετείχα και εκτέλεσα ως πρώτος χειρουργός πολυάριθμες ενδοουρολογικές επεμβάσεις ανώτερου ουροποιητικού (εύκαμπτες ουρητηρονεφροσκοπήσεις και laser λιθοτριψίες, εκτομές όγκων ανώτερου αποχετευτικού) πολλές εκ των οποίων σε μεταμοσχευμένους ασθενείς. Συμμετείχα σε πολυάριθμες λαπαροσκοπικές επεμβάσεις ανώτερου ουροποιητικού (ριζικές και απλές νεφρεκτομές, νεφροουρητηρεκτομές, πυελοπλαστικές) και ρομποτικά υποβοηθούμενες ριζικές προστατεκτομές.

Μέχρι το 2012 εργαζόμουν ως Επιμελητής της Ουρολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, θέση που κατείχα από το 2005. Συμμετείχα στις κλινικές, χειρουργικές, επιστημονικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Κλινικής, καθώς και στην κάλυψη των τακτικών και έκτακτων εξωτερικών ιατρείων σε επίπεδο επιμελητού. Παράλληλα, εργαζόμουν ως υπεύθυνος του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Ν.Ν.Α., επίσης από το 2005.

Τον Ιανουάριο του 2012 εξελέγην Λέκτορας Ουρολογίας και τον Ιανουάριο του 2015 εξελέγην Επίκουρος Καθηγητής Ουρολογίας στο Αρεταίειο Νοσοκομείο. Οργάνωσα τακτικό Εξωτερικό Ουρολογικό Ιατρείο, το οποίο είχε αναστείλει τη λειτουργία του από το 2008 και ξεκίνησα την εκτέλεση πολυάριθμων ανοικτών και ενδοσκοπικών επεμβάσεων, με τη βοήθεια των μελών ΔΕΠ και των ειδικευομένων της Β’ Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής.


ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

 • Διδακτορική διατριβή: 2004-2007, “Μεταβολές εντερικού βλεννογόνου νεοκύστης μετά ριζική κυστεκτομή”, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, Βαθμός: Άριστα.
 • Κύριος ερευνητής σε ερευνητικά πρωτόκολλα:
  • Δυσλειτουργία του κατώτερου ουροποιητικού (NLUTD) στην Πολλαπλή Σκλήρυνση (MS). IRB No: ΕΕ-2/39/6-6-2017.
  • Η αντιμετώπιση της δυσλειτουργίας του κατώτερου ουροποιητικού (NLUTD) στην Πολλαπλή Σκλήρυνση (MS) με mirabegron. Μια ανοικτή, ελεγχόμενη μελέτη φάσης IV. IRB No: ΕΕ-2/40/6-6-2017.
  • Η επίδραση της ταμσουλοσίνης (α-αδρενεργικός αποκλειστής) στην βελτίωση των συμπτωμάτων του κατώτερου ουροποιητικού (LUTS) ασθενών με καρκίνο προστάτη (CaP) που υποβάλλονται σε ακτινοθεραπεία. Μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη μελέτη (RCT). IRB No: ΕΕ-2/56/06-06-2017.

ΒΡΑΒΕΙΑ – ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

 • 1η Θέση στον Ελληνικό Κλάδο των εξετάσεων In-Service FEBU για το έτος 2004.
 • Β’ Βραβείο για ελεύθερη ανακοίνωση στο 10ο Πολυθεματικό Ιατρικό Συνέδριο του Ν.Ν.Α., Αθήνα, Φεβ. 2006, για την εργασία με τίτλο: Μελέτη των μοριακών μεταβολών εντερικού βλεννογόνου νεοκύστης μετά ριζική κυστεκτομή.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ – ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

 • Μέλος Οργανωτικής Επιτροπής στις 31ες Αθηναϊκές Ουρολογικές Ημέρες.
 • Μέλος Οργανωτικής Επιτροπής στις 32ες Αθηναϊκές Ουρολογικές Ημέρες.
 • Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής στο 21ο Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνέδριο.
 • Μέλος Οργανωτικής Επιτροπής στις 33ες Αθηναϊκές Ουρολογικές Ημέρες.
 • Μέλος Οργανωτικής Επιτροπής στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής Ογκολογίας.
 • Μέλος Οργανωτικής Επιτροπής στις 34ες Αθηναϊκές Ουρολογικές Ημέρες.
 • Μέλος Οργανωτικής Επιτροπής στις 35ες Αθηναϊκές Ουρολογικές Ημέρες.
 • Μέλος Οργανωτικής Επιτροπής στις 36ες Αθηναϊκές Ουρολογικές Ημέρες.
 • Μέλος Επιτροπής Βράβευσης Εργασιών Challenges in the application of Guidelines in Genitourinary Cancer, Athens, November 2016.
 • Μέλος Οργανωτικής Επιτροπής στις 37ες Αθηναϊκές Ουρολογικές Ημέρες.
 • Μέλος Οργανωτικής Επιτροπής στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ουρογυναικολογίας και Διαταραχών του Πυελικού Εδάφους, Αθήνα, Νοέμβριος 2017.
 • Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής 24ου Επιστημονικού Συνεδρίου Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΣΦΙΕ).
 • Μέλος Οργανωτικής Επιτροπής στις 38ες Αθηναϊκές Ουρολογικές Ημέρες.

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

Μέλος Σύνταξης
 • HELLENIC UROLOGY (10/2016-3/2017)
 • HELLENIC UROLOGY (4/2017- Τώρα / Ειδικός Συντάκτης (Associate Editor))
 • Editorial Board (EB) member for the International Journal of Surgery and Research (IJSR).

ΚΡΙΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

Κριτής (REVIEWER)
 • Hellenic Urology.
 • Journal of Endourology.
 • European Journal of Cancer Care.
 • Clinical Genitourinary Cancer.
 • Urologia Internationalis.
 • World Journal of Urology.
 • Urolithiasis (Former Urology Research).

ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΤΟΥ SCI
Ήδη δημοσιευμένες: 55, Αποδεκτές προς δημοσίευση: 1

Σειρά Υποψηφίου μεταξύ συγγραφέων
1ος σε: 25, 2ος σε: 8, Τελευταίος σε: 4, Άλλη θέση σε: 19

Είδος δημοσίευσης
Κλινικές μελέτες: 25, Κλινικοεργαστηριακές μελέτες: 3, Περιγραφή περιπτώσεων: 5, Ανασκοπήσεις: 14, Επιστολές προς τον εκδότη: 1, Supplements: 1, Author Response: 2, Editorials: 4, Guidelines: 1

Συντελεστής απήχησης (2016)
Συνολικός: 130.585, Μέσος Όρος: 2.665, h-index: 13

 • 1. Spyropoulos E., Borousas D., Mavrikos S., Dellis A., Bourounis M., Athanassiadis S.
  Size of external genital organs and somatometric parameters among physi-cally normal men younger than 40 years old.
  Urology. 2002 Sep; 60(3): 485-489.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 2.326 Αναφορές (Citations): 54
 • 2. Deliveliotis C, Liakouras C, Dellis A., Skolarikos A, Varkarakis J, Protogerou V
  Prostate operations: long-term effects on sexual and urinary function and quality of life. Comparison with an age-matched control population.
  Urol Res. 2004 (32): 283-289.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 1.816 Αναφορές (Citations): 35
 • 3. Varkarakis I, Kyriakakis Z, Dellis A., Protogerou V, Deliveliotis C
  Long-term results of open transvesical prostatectomy from a contemporary series of patients.
  Urology, 2004 Aug;64(2):306-310.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 2.326 Αναφορές (Citations): 123
 • 4. Skolarikos A, Chrisofos M, Ferakis N, Papatsoris A, Dellis A., Deliveliotis C.
  Does the management of bladder perforation during transurethral resection of superficial bladder tumors predispose to extravesical tumor recurrence?
  J Urol. 2005 Jun;173(6):1908-1911.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 5.157 Αναφορές (Citations): 34
 • 5. Deliveliotis C, Papatsoris A, Chrisofos M, Dellis A., Liakouras C, Skolarikos A.
  Urinary Diversion in High-Risk Elderly Patients: Modified Cutaneous Ureterostomy or Ileal Conduit?
  Urology. 2005 Aug;66(2):299-304.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 2.326 Αναφορές (Citations): 37
 • 6. Bissas A, Dellis A., Bafaloukas N, Sopilidis O, Livadas K, Skolarikos A.
  Percutaneous nephrolithotomy to remove a cartridge detonating cap mim-icking a renal pelvic stone 12 years after renal trauma.
  J Endourol. 2005 Jul-Aug;19(6):719-21.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 2.270 Αναφορές (Citations): 2
 • 7. Deliveliotis C, Dellis A., Papatsoris A, Antoniou N, Varkarakis IM.
  Local steroid application during nervesparing radical retropubic prostatectomy.
  BJU Int. 2005 Sep;96(4):533-535.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 4.439 Αναφορές (Citations): 7
 • 8. Varkarakis IM, Dellis A., Papatsoris A, Deliveliotis C.
  Use of external ureteral catheters and internal double j stents in a modified ileal neobladder for continent diversion: a comparative analysis.
  Urol Int. 2005;75(2):139-143.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 1.611 Αναφορές (Citations): 10
 • 9. Deliveliotis C, Chrisofos M, Gougousis E, Papatsoris A, Dellis A., Varkarakis IM
  Is there a role for alpha1 blockers in treating double-J stent-related symptoms?
  Urology. 2006 Jan;67(1):35-39.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 2.326 Αναφορές (Citations): 79
 • 10. Papatsoris AG, Varkarakis I, Dellis A., Deliveliotis C
  Bladder lithiasis: from open surgery to lithotripsy.
  Urol Res. 2006 34(3): 211-214

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 1.816 Αναφορές (Citations): 68
 • 11. Chrisofos M, Papatsoris AG, Dellis A., Varkarakis IM, Skolarikos A, Deliveliotis C.
  Can prostate biopsies affect erectile function?
  Andrologia. 2006 Jun;38(3):79-83.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 1.458 Αναφορές (Citations): 31
 • 12. Deliveliotis C, Manousakas T, Chrisofos M, Skolarikos A, Dellis A., Dimopoulos C.
  Diagnostic efficacy of transrectal ultrasound-guided biopsy of the prostat-ic fossa in patients with rising PSA following radical prostatectomy.
  World J Urol. 2007 Apr 18; 25:309-313.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 2.743 Αναφορές (Citations): 27
 • 13. Spyropoulos E, Galanakis I, Dellis A.
  Augmentation Phalloplasty Patient Selection and Satisfaction Inventory: a novel questionnaire to evaluate patients considered for augmentation phalloplasty surgery because of penile dysmorphophobia.
  Urology. 2007 Aug;70(2):221-226.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 2.326 Αναφορές (Citations): 15
 • 14. Alivizatos G, Skolarikos A, Chalikopoulos D, Papachristou C, Sopilidis O, Dellis A., Kastriotis I, Deliveliotis C.
  Transurethral Photoselective Vaporization versus Transvesical Open Enuclea-tion for Prostatic Adenomas >80ml: 12-mo Results of a Randomized Pro-spective Study.
  Eur Urol. 2008 Aug; 54(2): 427-437.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 16.625 Αναφορές (Citations): 87
 • 15. Mazaris EM, Varkarakis I, Chrisofos M, Skolarikos A, Ioannidis K, Dellis A., Pa-patsoris A, Deliveliotis C.
  Use of Nonsteroidal Anti-inflammatory Drugs After Radical Retropubic Prostatectomy: A Prospective, Randomized Trial.
  Urology. 2008 Dec;72(6):1293-1297.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 2.326 Αναφορές (Citations): 8
 • 16. Spyropoulos E, Dellis AE,.
  Preliminary Results of a Novel Method to Estimate the Probability of Prostate Cancer in Men with Elevated Serum PSA Values.
  Eur Urol. 2008 Sep; 54(3): 701-702.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 16.265 Αναφορές (Citations): 1
 • 17. Papatsoris AG, Chrisofos M, Skolarikos A, Varkarakis I, Lekas A, Dellis A., Koritsi-adis S, Deliveliotis C.
  Upper urinary tract transitional cell carcinoma. A 10-year experience.
  Tumori. 2008 Jan-Feb;94(1):75-78.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 1.233 Αναφορές (Citations): 10
 • 18. A. Dellis, M. Demonakou, A. Papatsoris, M. Chrysofos, A. Bamias, C. Deliveliotis
  Insight into long term histological, proliferative and apoptotic modifications in ileal orthotopic neobladder and conduit mucosa
  Tumori. 2008 Sep-Oct;94(5):701-705.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 1.233 Αναφορές (Citations): 2
 • 19. Barbatzas C, Dellis A., Grivas I, Trakas N, Ekonomou A, Kostakopoulos A,
  Colonoscopy effects on serum prostate specific antigen levels
  Int Urol Nephrol, 2004;36(2): 203-206.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 1.564 Αναφορές (Citations): 4
 • 20. Mazaris EM, Chatzidarellis E, Varkarakis IM, Dellis A., Deliveliotis C.
  Reducing the number of sutures for vesicourethral anastomosis in radical retropubic prostatectomy
  Int Braz J Urol. 2009 Mar-Apr;35(2):158-163.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 0.815 Αναφορές (Citations): 6
 • 21. Dellis A., Joshi HB, Timoney AG, Keeley FX Jr.
  Relief of Stent Related Symptoms: Review of Engineering and Pharmacologi-cal Solutions.
  J Urol. 2010 Oct;184(4):1267-72.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 5.157 Αναφορές (Citations): 35
 • 22. Dellis AE,, Skolarikos A, Vavasis P, Spyropoulos E, Kalentzos VN.
  Spontaneous hydrocele resolution after hyperbaric oxygen treatment: a clinical case report.
  Undersea Hyperb Med. 2010 Jul-Aug;37(4):199-201.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 0.67 Αναφορές (Citations): 2
 • 23. Papatsoris A, Chrisofos M, Skolarikos A, Varkarakis I, Mitsogiannis I, Mygdalis V, Dellis A., Buchholz N, Masood J.
  Update on intracorporeal laser lithotripsy.
  Minerva Med. 2013 Feb;104(1):55-60.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 1.878 Αναφορές (Citations): 6
 • 24. Chrisofos M, Skolarikos A, Gkougkousis E, Papatsoris A, Dellis A., Deliveliotis C.
  Use of α-blockers to alleviate lower urinary tract symptoms and to improve quality of life in patients with ureteric stents. A preliminary study.
  J Urol, 173 (4) Suppl 5

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 5.157 Αναφορές (Citations):
 • 25. Spyropoulos E., Borousas D., Mavrikos S., Dellis A., Bourounis M., Athanassiadis S.,
  Size of external genital organs and somatometric parameters among phys-ically normal men younger than 40 years old.
  Urology. 2002 Sep; 60(3): 491.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 2.326 Αναφορές (Citations):
 • 26. Dellis A., Papatsoris A.
  Denosumab as a promising novel bone-targeted agent in Castration Re-sistant Prostate Cancer (CRPC)
  Expert Opin Biol Ther 2014 Jan 14(1): 7-10.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 3.684 Αναφορές (Citations): 6
 • 27. Dellis A., Keeley F Jr., Manolas V, Skolarikos A.
  The role of α-blockers in the treatment of stent related symptoms. A pro-spective randomized control study.
  Urology 2014 Jan;83(1):56-61.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 2.326 Αναφορές (Citations): 24
 • 28. Dellis A., Keeley F Jr., Manolas V, Skolarikos A.
  Reply
  Urology 2014 Jan;83(1): 62.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 2.326 Αναφορές (Citations):
 • 29. Dellis AE,, Papatsoris AG
  The economics of abiraterone acetate for castration resistant prostate cancer (CRPC)
  Expert Rev Pharmacoecon Outcomes Res 2014 Apr;14(2):175-179.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 1.816 Αναφορές (Citations): 9
 • 30. Dellis A., Boutsis D, Spyropoulos E, Galanakis I, Panagopoulos A, Papatsoris A
  Bilateral metachronous testicular chloroma: A rare clinical entity
  Nephro-Urology Monthly 2013 Nov;5(5):992-3.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): Αναφορές (Citations):
 • 31. Dellis A., Papatsoris A, Skolarikos A, Varkarakis I, Deliveliotis C.
  Modified S-ileal neobladder for continent urinary diversion: Functional and urodynamic results after 20 years follow-up
  Urol Int 2014; 93(1): 43-8.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 1.611 Αναφορές (Citations): 9
 • 32. Dellis AE,, Papatsoris AG
  Novel optical technology in bladder cancer diagnosis and treatment.
  Nephro-Urology Monthly 2014 Jan 23;6(1): e16363

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): Αναφορές (Citations): 3
 • 33. Dellis AE,, Papatsoris AG
  Ιntravesical treatment of Bladder Pain Syndrome/ Interstitial Cystitis (BPS/IC): from the standard regimens to the novel botulinum toxin injections
  Expert Opinion On Investigational Drugs 2014 Jun;23(6): 751-7.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 4.030 Αναφορές (Citations): 6
 • 34. Dellis A., C. Deliveliotis, V. Kalentzos, P. Vavasis, A. Skolarikos
  Is there a role for hyperbaric oxygen as primary treatment for Grade IV ra-diation-induced haemorrhagic cystitis? A prospective pilot-feasibility study and review of literature.
  Int Braz J Urol 2014 May-June; 40(3): 296-305.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 0.815 Αναφορές (Citations): 11
 • 35. Skolarikos A, Dellis A., Knoll T.
  Ureteropelvic obstruction and renal stones: etiology and treatment.
  Urolithiasis 2015 43(1); 5-12.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 1.816 Αναφορές (Citations): 4
 • 36. Papatsoris A, Dellis A., Daglas G, Sanguedolce F; EAU Young Academic Urol-ogy working parties (Endourology).
  Management of JJ stent-related symptoms.
  Acta Chirurgica Iugoslavica 2014;61(1):73-4.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): Αναφορές (Citations): 2
 • 37. Dellis A., Skolarikos A, Papatsoris A.
  Why should I do research? Waste of time?
  Arab J Urol 2014; 12(1): 68-70

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): Αναφορές (Citations):
 • 38. Kotsis T, Moulakakis KG, Mylonas SN, Kalogeropoulos P, Dellis A., Vasdekis S.
  Brachial artery- brachial vein fistula for hemodialysis: One- or Two-stage procedure: A review
  Int J Angiol 2016; Mar 25(1): 14-19.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): Αναφορές (Citations):
 • 39. Pistamaltzian N, Tzannis K, Pissanidou V, Peroukidis S, Milaki G, Kara-vasilis V, Mitsogiannis I, Varkarakis I, Papatsoris A, Dellis A., Adamakis I, Stra-vodimos K, Molyva D, Athanasiadis I, Androulakis N, Andreadis C, Kalofonos C, Mitropoulos D, Deliveliotis C, Constantinides C, Dimopoulos MA, Bamias A.
  Treatment of relapsed urothelial bladder cancer with vinflunine: Real-world evidence by the Hellenic GU Cancer Group (HGUCG).
  Anti-Cancer Drugs 2016 Jan;27(1):48-53.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 2.320 Αναφορές (Citations): 8
 • 40. Dellis A., Papatsoris A.
  Cost-effectiveness of denosumab as a bone protective agent for patients with castration resistant prostate cancer.
  Expert Rev Pharmacoecon Outcomes Res 2016; 16(1): 5-10.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 1.816 Αναφορές (Citations): 2
 • 41. Dellis AE,, Papatsoris A
  Phase I and II therapies targeting the androgen receptor for the treatment of prostate cancer.
  Expert Opinion On Investigational Drugs 2016; 25(6): 697-707.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 4.030 Αναφορές (Citations): 6
 • 42. Nastos C., Sotirova I., Papatsoris A., Skolarikos A., Papaconstantinou I., Dellis A.
  Unusual case of urethrorectal fistula in adolescence in a patient with a history of congenital anorectal malformation.
  J Endourol Case Reports. February 2016, 2(1): 24-26.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): Αναφορές (Citations):
 • 43. Dellis A., Papatsoris A, Keeley FX Jr, Bamias A, Deliveliotis C, Skolarikos A.
  Tamsulosin, solifenacin and their combination for the treatment of stent-related symptoms: A randomized controlled study
  J Endourol 2017: 31(1); 100-109.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 2.270 Αναφορές (Citations): 7
 • 44. Dellis A., Papatsoris A.
  Stem Cell therapy for the treatment of Peyronie disease.
  Expert Opinion on Biological Therapy 2017: 17(4); 407-413.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 3.684 Αναφορές (Citations):
 • 45. Dellis A., Papatsoris A, Kalentzos V, Deliveliotis C, Skolarikos A.
  Hyperbaric Oxygen as sole treatment for severe radiation-induced haem-orrhagic cystitis.
  Int Braz J Urol 2017; 43(3):489-495.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 0.815 Αναφορές (Citations): 1
 • 46. Somani BK, Dellis A., Liatsikos E, Skolarikos A.
  Review on diagnosis and management of Urolithtiasis in Pregnancy: an ESUT practical guide for Urologists
  World J Urol 2017, 35(11):1637-1649.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 2.743 Αναφορές (Citations): 1
 • 47. Bamias A, Escudier B, Sternberg C,Zagouri F, Dellis A., Djavan B, Tzannis K, Kontovinis L, Stravodimos K, Papatsoris A, Constantinides C, Deliveliotis C, Mitropoulos D, Dimopoulos MA,
  Current Clinical Practice Guidelines for the Treatment of RENAL-CELL Car-cinoma: A Systematic Review and Critical Evaluation.
  Oncologist. 2017 (6); 667-679.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 4.962 Αναφορές (Citations): 4
 • 48. Dellis A., Papatsoris A.
  Therapeutic outcomes of the LHRH antagonists.
  Expert Rev Pharmacoecon Outcomes Res. 2017, 17(5): 381-388.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 1.816 Αναφορές (Citations):
 • 49. Dellis A., Nastos K, Dellaportas D, Mastorakos D, Papatsoris A, Arkoumanis T.
  Minimal surgical management of penile paraffinoma after subcutaneous penile paraffin injection.
  Arab J Urol 2017, 15(4): 387-390.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): Αναφορές (Citations):
 • 50. Georgopoulos I, Nastos K, Dellis A
  Giant genital warts.
  Clinical Case Reports 2018; 6(2): 444-445.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): Αναφορές (Citations):
 • 51. A. E. Dellis, A. A. Skolarikos, K. Nastos, C. Deliveliotis, I. Varkarakis, I. Mitsogi-annis, M. Chrissofos, A. G. Papatsoris
  The impact of technique standardization on total operating and fluoroscopy times in simple endourological procedures: A prospective study
  J Endourol 2018 May 30. doi: 10.1089/end.2018.0265. [Epub ahead of print]

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 2.270 Αναφορές (Citations):
 • 52. Dellis AE,, Papatsoris AG.
  Apalutamide: The established and emerging roles in the treatment of ad-vanced prostate cancer.
  Expert Opin Investig Drugs. 2018 Jun 1. 27(6): 553-559.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 4.030 Αναφορές (Citations):
 • 53. Dellis AE,, Arkoumanis T, Kyprianou C, Papatsoris AG.
  Paraffinoma, siliconoma and Co: Disastrous consequences of failed penile augmentation A single-centre successful surgical management of a challenging entity.
  Andrologia. 2018 Jul 11:e13109.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 1.458 Αναφορές (Citations):
 • 54. Kotsis T, Dellis AE,.
  Surgical repair of Abdominal Aortic Aneurysm in patients with simultane-ous urological disorders: A single center experience.
  Med Arch. 2018 Jun;72(3):230-233.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): Αναφορές (Citations):
 • 55. AE Dellis, AG Papatsoris
  Bridging pharmacotherapy and minimally invasive treatment in intersti-tial cystitis/ bladder pain syndrome
  Expert Opin Pharmacotherapy 2018; 3:1-5.

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 3.475 Αναφορές (Citations):

ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

 • S. Kachrilas, A. Dellis, A. Papatsoris, S. Avgeris, D. Anastasiou, A. Gavriil, M. Horti, S. Tseleni-Balafouta, K. Livadas, D.J. Stravopodis, G. Alivizatos, G.E. Voutsinas, C. Deliveliotis.
  PI3K/AKT pathway genetic alterations and dysregulation of expression in bladder cancer
  J Buon

  Δείκτης Απήχησης (Impact Factor): 1.344 Αναφορές (Citations):

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ SCI
Ήδη δημοσιευμένες: 3

Σειρά Υποψηφίου μεταξύ συγγραφέων
1ος σε: 3, 2ος σε : -, Τελευταίος σε : -, Άλλη θέση σε : -

Είδος δημοσίευσης
Κλινικές μελέτες: -, Κλινικοεργαστηριακές μελέτες: -, Περιγραφή περιπτώσεων: -, Ανασκοπήσεις: -, Επιστολές προς τον εκδότη: -


Editorials: 3

 • 1. Dellis AE,, Skolarikos AA, Papatsoris AG (2012) Hyperbaric Oxygen (HBO) as a Novel Treatment Modality for Radiation Cystitis. Med Surg Urol 1:e103.
 • 2. Dellis AE,, Skolarikos AA, Papatsoris AG (2013) Rectourethral Fistula Repair: A Challenging Surgical Procedure. Med Surg Urol 4:e001.
 • 3. Dellis A., Daglas G, Papatsoris A (2014) Medical Treatment of JJ Stent-related Symptoms. Med Surg Urol 2014, 3:1.

Από την 1η Ιουλίου του 2009 και για 3 μήνες εργάστηκα στο Bristol Urological Institute, ως Clinical Fellow (Honorary Status). Στο χρονικό αυτό διάστημα συμμετείχα και εκτέλεσα ως πρώτος χειρουργός πολυάριθμες ενδοουρολογικές επεμβάσεις ανώτερου ουροποιητικού (εύκαμπτες ουρητηρονεφροσκοπήσεις και laser λιθοτριψίες, εκτομές όγκων ανώτερου αποχετευτικού) πολλές εκ των οποίων σε μεταμοσχευμένους ασθενείς. Συμμετείχα σε πολυάριθμες λαπαροσκοπικές επεμβάσεις ανώτερου ουροποιητικού (ριζικές και απλές νεφρεκτομές, νεφροουρητηρεκτομές, πυελοπλαστικές) και ρομποτικά υποβοηθούμενες ριζικές προστατεκτομές.

Μέχρι τον Ιανουάριο του 2012 εργαζόμουν ως Επιμελητής της Ουρολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, θέση που κατείχα από το 2005. Συμμετείχα στις κλινικές, χειρουργικές, επιστημονικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Κλινικής, καθώς και στην κάλυψη των τακτικών και έκτακτων εξωτερικών ιατρείων σε επίπεδο επιμελητού. Στην κλινική του ΝΝΑ λειτουργούσε λαπαροσκοπική ομάδα, της οποίας ήμουν ενεργό χειρουργικό μέλος και η οποία είχε εκτελέσει μικρό αριθμό λαπαροσκοπικών Ριζικών Προστατεκτομών. Παράλληλα, εργαζόμουν ως υπεύθυνος του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Ν.Ν.Α., επίσης από το 2005.

Τον Ιανουάριο του 2012 εκλέχτηκα Λέκτορας Ουρολογίας και τον Ιανουάριο του 2015 εκλέχτηκα Επίκουρος Καθηγητής Ουρολογίας στο Αρεταίειο Νοσοκομείο. Οργάνωσα τακτικό Εξωτερικό Ουρολογικό Ιατρείο, το οποίο είχε αναστείλει τη λειτουργία του από το 2008 και ξεκίνησα την εκτέλεση πολυάριθμων ανοικτών και ενδοσκοπικών επεμβάσεων, με τη βοήθεια των μελών ΔΕΠ και των ειδικευομένων της Β’ Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής.


ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ήδη δημοσιευμένες - Αποδεκτές προς δημοσίευση: 9

Σειρά Υποψηφίου μεταξύ συγγραφέων
1ος σε: 4, 2ος σε: -, Τελευταίος σε: 2, Άλλη θέση σε: 3

Είδος δημοσίευσης
Κλινικές μελέτες: 3, Κλινικοεργαστηριακές μελέτες: -, Περιγραφή περιπτώσεων: 1, Ανασκοπήσεις: 5, Επιστολές προς τον εκδότη: -

 • 1. Α. Δελλής, Ε. Μαζάρης, Γ. Αθανασιάδης, Ε. Χατζηδαρέλλης, Κ. Ιωαννίδης, Χ. Δεληβελιώτης.
  Μακροπρόθεσμες ιστολογικές, υπερπλαστικές και αποπτωτικές μεταβολές σε ορθότοπη νεοκύστη από ειλεό και στο βλεννογόνο ουρητηροειλεοδερμοστομίας.
  Ελληνική Ουρολογία 2011, 23(3): 225-231
 • 2. Ε. Μαζάρης, Ε. Χατζηδαρέλλης, Ι. Βαρκαράκης, Α. Δελλής, Α. Παπατσώρης, Χ. Δεληβελιώτης.
  Κυστεοουρηθρική αναστόμωση με χρήση δύο ραμμάτων μετά από ριζική προστατεκτομή.
  Ελληνική Ουρολογία 2009, 21: 47-53
 • 3. Χόρτη Μ., Μαούνη Ν., Πιερράκου Π., Μανωλιά Λ., Δελλής Α., Μπίσας Α., Λεγάκη Σ., Ταμβάκης Ν.
  Περινεφρικό μυελολίπωμα: Παρουσίαση περιστατικού και ανασκόπηση της διεθνούς βιβλιογραφίας.
  Αρχεία Παθολογικής Ανατομικής 2006, 20(1-3):52-56
 • 4. Παπατσώρης Α, Δελλής Α.
  Το υπερβαρικό οξυγόνο στη θεραπεία της Μετακτινικής Αιμορραγικής Κυστίτιδας.
  Σύγχρονη Ουρολογία 2017; 51: 31-35
 • 5. Παπατσώρης Α, Δελλής Α.
  Αντιμετώπιση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με την παρουσία JJ stent.
  Σύγχρονη Ουρολογία 2017; 52: 25-29.
 • 6. Dellis A., Mitsogiannis I, Mitsikostas DD.
  Neurogenic bladder in Multiple Sclerosis
  Hellenic Urology 2017, 29(2): 34-40.
 • 7. Δελλής Α., Παπατσώρης Α.
  Κυστεοκολπικά συρίγγια: Διάγνωση και αντιμετώπιση
  Σύγχρονη Ουρολογία 2017;54: 31-34.
 • 8. Dellis AE, Delaportas D, Nastos K, Polymeneas G.
  Female Urogenital Fistulas.
  Hellenic Urology 2017; 29 (4): 19-23.
 • 9. Nastos K, Exarchos G, Arkoumanis PT, Metaxa L, Theodosopoulos T, Dellis A, Polymeneas G.
  Large adrenal lessions- Management at a tertiary center in Greece.
  Hellenic Urology 2018; 30(2): 31-38.